Blog

Home > Blog > Wanneer moet je de babykamer klaar hebben?
wanneer babykamer klaar

Wanneer moet je de babykamer klaar hebben?

Het voorbereiden van de babykamer is een van de vele vreugdevolle taken die komen kijken bij het verwelkomen van een baby. Maar wanneer moet je de babykamer eigenlijk klaar hebben? Wanneer moet de commode gevuld zijn met schone luiers en het bedje opgemaakt zijn met schone lakens? Hier zijn enkele richtlijnen en tips om ervoor te zorgen dat alles op tijd af is, zonder onnodige stress.

Let’s begin!

Laten we meteen met de deur in huis vallen: de beste tijd om te beginnen met de voorbereidingen is in het tweede trimester. Je energieniveau is meestal hoger en de belangrijke medische controles hebben al plaatsgevonden. Het is een beetje een open deur, maar op tijd beginnen voorkomt een hoop onnodige stress later in het traject. Door in het tweede trimester te beginnen heb je voldoende tijd en mentale ruimte om alles te plannen en uit te voeren zonder je gehaast te voelen.

Kies je babykamer behang

Het kiezen van het behang voor de babykamer is een belangrijke stap. Behang kan de sfeer van de kamer bepalen en een rustgevende omgeving creëren. Ga je voor een zachte, neutrale tint of een patroon met een vrolijk thema, zoals bosdieren behang? Het behang moet niet alleen bijdragen aan een serene uitstraling maar ook flexibel genoeg zijn om te passen bij de groei van je kind, zodat je ook in de komende jaren nog kunt genieten van een fijne kinderkamer.

Meubels en accessoires

Zodra het behang is gekozen, en de overige muren zijn voorzien van een likje verf, is het tijd om na te denken over meubels. Het is slim om de grote stukken zoals de wieg en commode al in het tweede trimester te bestellen, vanwege mogelijke levertijden. Zo weet je zeker dat je noodzakelijke meubelstukken op tijd binnen zijn én je nog wat tijd overhoudt om ze ook daadwerkelijk in elkaar te schroeven. Accessoires en kleinere items kunnen prima wachten tot in het derde trimester.

De laatste loodjes

Het derde trimester is het moment om de laatste hand te leggen aan de babykamer. Kleed de kamer verder aan met accessoires, zoals beddengoed, knuffels, posters en meer. Zorg dat alles qua kleur goed bij elkaar matcht en voeg wat accessoires toe die passen bij het gekozen behang. Bij een uniek dierenbehang is het bijvoorbeeld erg leuk om wat schattige dierenknuffels aan de kamer toe te voegen. Zorg dat je ongeveer acht weken voor de uitgerekende datum alles klaar hebt. Dit geeft je nog voldoende tijd om de laatste aanpassingen te maken en eventuele vergeten items aan te schaffen. Tip: Ga je trots de kamer laten zien aan familie en vrienden voordat je je kleintje hebt mogen verwelkomen? Berg dan gepersonaliseerde items met de naam nog even op om de verrassing te bewaren! Ontspan en geniet Het allerbelangrijkste is om de voorbereidingen niet te laten veranderen in een bron van stress. Dit is een tijd om te genieten van de voorpret en de verwachting van de komst van je nieuwe gezinslid. Dus neem de tijd, doe het rustig aan en zorg dat je ook de gelegenheid neemt om te ontspannen en te genieten van deze unieke periode. Snuffel rond in babyzaken en op schattige webshops en neem alle magie van ouders worden in je op! Door deze richtlijnen te volgen, zorg je ervoor dat je babykamer klaar is voor de komst van je kleintje, terwijl je ook tijd overhoudt om even adem te halen en te rusten voordat je leven een nieuwe en opwindende wending neemt. Wel zo fijn toch?
Select options
Select options
Select options
Select options

Op maat gemaakt

Al onze producten worden voor jou op maat gemaakt

Gratis verzonden

Jouw bestelling wordt binnen 3-5 werkdagen gratis verzonden

Vragen?

Stuur ons een WhatsApp bericht op 06 47 169 013
Winkelwagen