Blog

Home > Blog > De kinderkamer schilderen, zo pak je het aan!
kinderkamer schilderen

De kinderkamer schilderen, zo pak je het aan!

Het schilderen van de kinderkamer is een geweldige manier om de ruimte van je kind persoonlijk en levendig te maken. Of je nu kiest voor zacht pastel, een helder kleurenpalet of een neutrale tint: geschilderde muren kunnen een gevoel van rust of juist energie brengen in de kinderkamer. We vertellen je graag meer over het schilderen van de kinderkamer.

De voordelen van schilderen

Geschilderde muren bieden een rustige look die kan helpen om een kleine kamer groter te laten lijken of een grote kamer gezelliger en knusser te maken. Bovendien is verf eenvoudig bij te werken en te veranderen als de smaak van je kind verandert, bijvoorbeeld omdat je kleintje ouder wordt.

Ook fijn: verf is een budgetvriendelijke optie die je volledige controle geeft over het kleurenschema. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale tint op de muren en personaliseer de kamer met behulp van accessoires. Uitgekeken op de look & feel? Door simpelweg wat accessoires te wisselen creëer je in een handomdraai een compleet nieuwe uitstraling.

Zelf de kinderkamer schilderen?

De overweging tussen zelf schilderen of een professional inhuren hangt af van je vaardigheden, tijdsbestek en budget. Een professionele schilder kan een vlekkeloos resultaat garanderen en bespaart je tijd, maar als je het zelf doet bespaar je uiteraard een hoop geld. Bovendien kan het zelf schilderen zorgen voor een extra persoonlijke dimensie aan de ruimte. Hoe leuk is het bijvoorbeeld voor je kleintje als papa en mama als verrassing de kinderkamer hebben opgeknapt?

Zelf aan de slag met schilderen

Besloten om zelf aan de slag te gaan met het schilderen van de kinderkamer? Wat leuk, dat vinden we een stoer besluit! Wij van Johnny Wallpaper helpen je graag op weg. Volg onderstaande stappen en channel your inner Picasso!

Stap 1: De voorbereiding
Kies je kleur zorgvuldig en bereken hoeveel verf je nodig hebt. Dit doe je door de oppervlakte van de muur te berekenen (breedte x hoogte). Zorg voor alle materialen zoals rollers, kwasten, afplaktape en grondverf. Vraag eventueel om advies in de bouwmarkt als je twijfelt welke materialen je precies nodig hebt.

Tip: Kies waar mogelijk voor verf op waterbasis om een zo gezond mogelijke omgeving voor je kleintje te creëren.

Stap 2: Prep, prep, prep!
Ja, een goed begin is écht het halve werk. Maak de muren schoon, vul eventuele gaatjes en schuur ze licht op voor een gladde basis.

Pak vervolgens de afplaktape erbij. Plak de randen langs het plafond, de plinten en de raamkozijnen af om verzekerd te zijn van strakke lijnen. Dek de vloer en meubels af met zeil of plastic om ze te beschermen tegen verfspatten.

Stap 3: Let’s paint!
Breng een grondlaag aan om ervoor te zorgen dat de verf straks goed hecht en de uiteindelijke kleur zo goed mogelijk naar voren komt. Zeker wanneer er al een andere felle of donkere kleur op de muur zit is het belangrijk om eerst een neutrale basis te creëren. Je wil immers niet dat er nog vlekken door de verf heen schemeren als je straks klaar bent!

Als de grondlaag droog is kun je starten met het aanbrengen van de uiteindelijke kleur. Verf eerst de hoeken en randen met een kwast en gebruik een roller voor de grote vlakken. Werk in secties en laat elke laag volledig drogen voordat je een volgende aanbrengt. Meestal heb je twee of drie lagen nodig om de kleur volledig te laten dekken.

Tip: Zorg dat je een verfstok hebt om je roller aan te bevestigen. Hiermee kun je grote slagen maken en is het fysiek minder zwaar om de grote oppervlakken te schilderen.

Stap 4: De perfecte afwerking
Verwijder de afplaktape wanneer de verf nog een beetje nat is. Op die manier garandeer je strakke lijnen. Wacht daarna tot alles volledig droog is voordat je de kamer weer inricht.

Select options
Select options
Select options
Select options

Op maat gemaakt

Al onze producten worden voor jou op maat gemaakt

Gratis verzonden

Jouw bestelling wordt binnen 3-5 werkdagen gratis verzonden

Vragen?

Stuur ons een WhatsApp bericht op 06 47 169 013
Winkelwagen