Blog

Home > Blog > De babykamer inrichten: zo pak je het aan!
babykamer inrichten

De babykamer inrichten: zo pak je het aan!

De komst van een baby is een magisch moment en het inrichten van de babykamer is een deel van die magie. Je wilt een ruimte die zowel rustgevend als stimulerend is, een plek die de zintuigen prikkelt en de nieuwsgierigheid voedt. Overwhelming? Dat snappen we. Daarom geven we je alle tools om deze speciale plek te creëren.

Kies een behang als basis

Het behang vormt de basis van elke babykamer, tenminste als je het aan ons bij Johnny Wallpaper vraagt.. Daarom moet deze zorgvuldig worden gekozen. Of je nu valt voor een schattig dierenbehang met bosdieren, of een avontuurlijk jungle behang: zorg er altijd voor dat je een print kiest die meegroeit met je baby. Kortom, kies een tijdloos ontwerp dat een perfecte basis geeft voor een kamer waar je kleintje jarenlang van zal houden.

Zachte kleuren en warme sferen

Naast het behang zijn kleuren essentieel voor het creëren van de juiste sfeer. Geef de muren die je niet behangt een mooie, bijpassende kleur. Vergeet daarnaast ook niet om een kleurenpalet voor zaken als raambekleding en accessoires te bepalen. Zachte pasteltinten werken kalmerend en bevorderen de slaap, terwijl warme aardetinten een gevoel van veiligheid en geborgenheid geven. Combineer deze met natuurlijke materialen en texturen voor een harmonieuze uitstraling. Natuurlijk kun je ook altijd kiezen voor traditioneel blauw of roze, of juist een neutrale groen- of geeltint.

Functioneel meubilair

Nu de muren voorzien zijn van verf en behang is het tijd om ons te buigen over meubels. Een plek om te slapen, om kleding op te bergen en niet te vergeten.. om je kleintje te voorzien van héél veel schone luiers. Onze tip: houd ook een plekje vrij voor een fijne stoel waar je als ouder kan zitten om je baby in slaap te wiegen en verhaaltjes voor te lezen. Want, trust us, je gaat hier aardig wat uurtjes doorbrengen. Meubels kiezen voor de babykamer gaat dus niet alleen over stijl, maar ook over functionaliteit. Kies stukken die veelzijdig zijn en met je kind mee kunnen groeien. Een wieg die omgebouwd kan worden tot een peuterbed of een commode die ook als dressoir kan dienen, zijn op lange termijn slimme keuzes. Zo voorkom je dat je voor de volgende fase weer alles nieuw aan moet schaffen. Kies voor een set babykamer meubilair in wit, zwart of houttinten, of juist voor een mix en match samenstelling!

De finishing touch

Meubels zijn belangrijk, maar je maakt de babykamer pas echt af met de juiste accessoires. Kies voor zachte dekens, knuffelige speeltjes en kunstwerken of posters die de ruimte persoonlijk maken. Een mobiel boven de wieg met zwevende dieren of sterren kan zorgen voor visuele stimulatie en rustgevende beweging. Match alle accessoires bij het behang en het gekozen kleurenpalet van de kamer voor een samenhangend geheel dat zo uit een woonblad lijkt te komen. Met deze inspiratie voor het inrichten van de babykamer zet je de eerste stap naar een kamer die niet alleen mooi is, maar ook een liefdevolle start voor je baby biedt. Elk element, van het behang tot de accessoires, is een bouwsteen voor die droomplek. Duik in ons assortiment en begin het avontuur van het ouderschap met een ruimte die even uniek is als je nieuwe kleine wonder.

Heb jij de babykamer ingericht met behang van Johnny Wallpaper als basis? Daar worden we blij van! We vinden het erg leuk als je dit met ons deelt. Plaats een foto op social media en tag Johnny Wallpaper in je bericht, of stuur een fotootje per mail naar onze klantenservice.

Select options
Select options
Select options
Select options

Op maat gemaakt

Al onze producten worden voor jou op maat gemaakt

Gratis verzonden

Jouw bestelling wordt binnen 3-5 werkdagen gratis verzonden

Vragen?

Stuur ons een WhatsApp bericht op 06 47 169 013
Winkelwagen